The sims 4 all-in-one- family icons wont load and neither with sim family game.

View previous topic View next topic Go down

The sims 4 all-in-one- family icons wont load and neither with sim family game.

Post by iamzero on Sun 09 Dec 2018, 23:24

I'm having issues with "all in one" download. I downloaded it and moved it to my drive. Once opening everything loaded perfectly even CAS. But not the actual game. Once you press the play on your family, doesn't do anything. The photos once hovering over houses doesn't load, only a jumping blue box.
No mods.

iamzero
Beginner
Beginner

Favourite games : sims

Posts : 1
Points : 700
Reputation : 0
Join date : 2017-03-24

View user profile

Back to top Go down

Re: The sims 4 all-in-one- family icons wont load and neither with sim family game.

Post by anadius on Mon 10 Dec 2018, 11:29

Go to Documents\Electronic Arts and move The Sims 4 folder to desktop. This will start the game fresh, you can move saves back later. If that doesn't solve the problem, run the validator (in quick scan mode) and post the result here.

_________________
The Sims 4: alternative installer v2 | gallery downloader | validator | language changer and DLC toggler
Feel free to send me an e-mail if you encounter any problem with my installers/programs.
anadius
anadius
G4TW Forum Developer
Think-tank driver
G4TW Forum Developer Think-tank driver

Favourite games : puzzle games

Posts : 1634
Points : 4180
Reputation : 442
Join date : 2013-07-01

View user profile https://ts4installer.tumblr.com/

Back to top Go down

Re: The sims 4 all-in-one- family icons wont load and neither with sim family game.

Post by Tarac on Mon 10 Dec 2018, 12:31

@iamzero wrote:I'm having issues with "all in one" download. I downloaded it and moved it to my drive. Once opening everything loaded perfectly even CAS. But not the actual game. Once you press the play on your family, doesn't do anything. The photos once hovering over houses doesn't load, only a jumping blue box.
No mods.
Try to play the game directly from the downloaded .iso.
Maybe you copied the folders from the .iso to a location that already been used for a previous installation of the Sims 4, in which case you had to remove the old Game folder prior to copying the folders from the .iso to that location.
Tarac
Tarac
G4TW Guest Contributor
G4TW Guest Contributor

Windows version :
  • Windows 10

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Card games

Male

Posts : 3495
Points : 6248
Reputation : 615
Join date : 2013-09-14
Age : 75
Location : The Netherlands

View user profile https://tarac.nl

Back to top Go down

Re: The sims 4 all-in-one- family icons wont load and neither with sim family game.

Post by The_gh0stm4n on Mon 10 Dec 2018, 19:53

@iamzero wrote:I'm having issues with "all in one" download. I downloaded it and moved it to my drive. Once opening everything loaded perfectly even CAS. But not the actual game. Once you press the play on your family, doesn't do anything. The photos once hovering over houses doesn't load, only a jumping blue box.
No mods.


Just for clarification, I assume you are playing under Windows OS, not Mac?

_________________
The_gh0stm4n
The_gh0stm4n
G4TW Training Administrator
Inspector General & Site Gatekeeper
G4TW Training AdministratorInspector General & Site Gatekeeper

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, L.A. Noire, Saints Row, Red Faction, Team Fortress 2, Overwatch, PvZ: Garden Warfare, GTA: San Andreas, GTA V / GTA Online, Counter-Strike, Hitman, Borderlands, Fallout, Call of Duty, Battlefield, The Binding of Isaac: Afterbirth †, Government simulation & Military strategy games, S.W.A.T 4.

Male

Posts : 17071
Points : 23013
Reputation : 2533
Join date : 2012-11-02
Location : Bellisarius Hall

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum